Sažetak
Ένας άγνωστος πίνακας αποτελείται από ακέραιους αριθμούς. Η -σύνοψη αυτού του πίνακα προκύπτει με διαίρεση του πίνακα σε τμήματα μήκους και άθροιση των στοιχείων σε κάθε τμήμα. Εάν το \(Ν\) δεν διαιρείται με το \(Κ\), το τελευταίο τμήμα της διαίρεσης θα έχει λιγότερα από στοιχεία \(Κ\).
Με άλλα λόγια, η σύνοψη είναι ένας πίνακας όπου τα στοιχεία είναι, αντίστοιχα: , και ούτω καθεξής, όπου το τελευταίο άθροισμα που περιέχει μπορεί να έχει λιγότερα από αθροίσματα. Για παράδειγμα, η 5-σύνοψη ενός πίνακα 13 στοιχείων έχει τρία στοιχεία (άθροισμα στοιχείων , άθροισμα στοιχείων , άθροισμα στοιχείων ).
Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να ανακατασκευάσουμε τα στοιχεία του αρχικού πίνακα από τη σύνοψη , αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό αν γνωρίζαμε αρκετές -συνόψεις για διαφορετικά . Γράψτε ένα πρόγραμμα που, δεδομένου μήκους και ορισμού , θα προβλέψει πόσα στοιχεία του αρχικού πίνακα θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε μοναδικά αν γνωρίζαμε όλες τις -περιλήψεις του πίνακα. (Δεν είναι δύσκολο να δείξουμε ότι ο αριθμός των ανακατασκευασμένων στοιχείων είναι ανεξάρτητος από το περιεχόμενο των συνόψεων.)
Είσοδος
Η πρώτη γραμμή περιέχει τους ακέραιους αριθμούς και , το μήκος του πίνακα και τον αριθμό των K-περιλήψεων.
Η δεύτερη γραμμή περιέχει τους διακριτούς ακέραιους αριθμούς .
Έξοδος
Πρέπει να τυπώσετε τον απαιτούμενο αριθμό των ανακατασκευασμένων στοιχείων.
Βαθμολογία
Σε δοκιμαστικές περιπτώσεις αξίας 40% των συνολικών πόντων, θα ισχύει \(N\le 5\,000\,000\).
Παραδείγματα
input
3 1
2
output
1
Επεξήγηση του 1ου παραδείγματος:
Μπορούμε να προσδιορίσουμε ένα στοιχείο: .
input
6 2
2 3
output
2
Επεξήγηση του 2ου παραδείγματος:
Μπορούμε να προσδιορίσουμε τα και .
input
123456789 3
5 6 9
output
10973937
Comments